Site rengi

Tasarım

ALTIN 410,09
DOLAR 7,5250
EURO 9,0187
BIST 1.538
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15 °C
Az Bulutlu

Mardin Mutfağı, MAÜ ve GAP İşbirliğinde İle Canlanıyor…

18.09.2020
35
A+
A-

Mardin Artuklu Üniversitesi ve proje ortağı olan MARSEV, “Kadim Mardin Yemekleri Sahne Alıyor-Artık Sıra Bizde” projesi kapsamında T.C. Sanayi Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile uygulama protokolü imzaladı.

Mardin Mutfağı, MAÜ ve GAP İşbirliğinde İle Canlanıyor…
REKLAM ALANI

T.C. Sanayi Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca “Tarımsal Altyapının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında ele alınarak projenin desteklendiğini ifade eden Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi Proje yürütücüsü Doç. Dr. Serhat Harman; “Proje kapsamında verilecek olan eğitimler, düzenlenecek festival ve yarışmalar ile çoğu unutulmaya yüz tutmuş, bir kısmı sadece kitaplarda kalan Mardin’e özgü geleneksel yemeklerin önemli bir kısmının profesyonel mutfağa girmesine, gastronomi turizminin geliştirilmesine ve yerel mutfağın tanınırlığının arttırılmasına katkı sağlayacaktır.” dedi.

Proje kapsamında kurulacak olan iki profesyonel mutfak ile Turizm Fakültesi öğrencilerinin daha kaliteli mutfak eğitimi alacaklarına dikkat çeken Harman,

Mardin’in yerel ürünlerinin kullanıldığı, çok kültürlülüğünü yansıtan yemeklerine bağlı olarak değişik, gastronomik değeri yüksek ve diğer bölgelerden farklı yemekler bulunduran Mardin’in, oluşturulanbu proje ile gastronomik değerlerinin korunması sağlanarak yeni bir çekim aracı olarak kullanılarak bölge turizminin gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

İSTENEN PARAGRAFTAN SONRA ÇIKAN REKLAM ALANI - 1

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Turizm İhtisas Üniversitesi olma yolunda başarılı hamleler yapmakta olduğunu belirten MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ise, “imzalanan uygulama protokolü ileüniversitenin turizm eğitimi alanında yeni bir çıkış yakalayacağını aktararak; “Her geçen gün artan sayıda destinasyon gastronomik değerlerini ön plana çıkarmaktadır. Biz de bölgenin gastronomi değerlerini turist çekim gücü oluşturacak bir niş pazar olarak kullanılmasına öncülük yapmak istiyoruz. Kadim kültürümüze ait, unutulmaya başlanmış geleneksel yemeklerimiz profesyonel yaklaşımlarla yeniden canlandırılıp, Mardin için yeni bir tanıtım ve çekim konusu haline gelecektir.” dedi.

Aktarılan bilgiye göre proje kapsamında; Sanayi Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından 500 bin TL tutarında bir destek sağlanacak, Mardin Artuklu Üniversitesinin de katkı payı ile üniversite kampüs alanında 24 istasyonlu bir mutfak düzenlenecektir. Ayrıca mutfakta MAÜ öğrencilerinin uygulama derslerini icra edecekleri gibi aynı zamanda bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikli mutfak elemanlarının kısa süreli kurslar ile eğitilmesi, mesleki bilgi ve becerilerinin arttırılmasında faydalanılacağı da belirtildi. Mutfağın asıl faydasının ise, yemek festivalleri, Mardin yemek tanıtım günleri ve aynı zamanda “gastronomi turları” için faydalanılacak bir mekan olarak değerlendirilmesi olacağının altı çizildi.

REKLAM ALANI
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.